Aylık arşiv Şubat 2023

Nano Masterbacth

Masterbatch, plastik sektöründe granüllerden oluşan yarı mamüllere verilen isimdir. Masterbacthler plastik ürünlerin üretiminde hammadde veya taşıyıcı katkılar olarak kullanılmaktadır. Boyutlarının küçük olması sebebiyle hızlıca eriyebilirler ve karışımı kolaylaştırmaktadırlar.

Masterbacthler renklendirici, alev geciktirici, anti-slip, benzeri özellik taşına katkıları polimer ile karıştırılarak masterbarh formunda sektörel üretimler de kullanılmaktadır.

Fakat gelişen  nanoteknoloji ile farklı nano tozlar üretilmekte ve bu tozlar antibakteriyellik, iletkenlik, fiziksel ve kimyasal bir çok özellik barındırmaktadır.

Bu sebeple firmamız  nano tozlar üzerine çalışmakta , polimer ile nano toz karışımlı masterbacth katkılar üretmektedir.

Üretmiş olduğumuz nano toz katkılı masterbacthler

–         Nano Mgo Toz Katkılı,

–         Nano Ag+ Toz Katkılı,

–         Nano Al2O3 Toz Katkılı,

–         Nano Karbon Nanotüp,

–         Nano Grafen Oksit Katkılı,

–         Nano Grafen Toz Katkılı,

–         Nano SiO2 Toz Katkılı,

–         Nano ZnO Toz Katkılı,

ABS, PP, GPPS, HDPE, LDPE, Akrilik, EVA, TPE, TPO, TPU, SAN, PVC, PEBA, PC, PMMA, POM masterbatchler

Kullanım Alanları

Elektrikli Aletler: Buzdolabı, çamaşır makinesi, elektrikli ocak, televizyon ve kamera v.b Kimyasallar ve Yapı Malzemeleri: Plastik boru, sıhhi tesisat, küvet, tek parça tuvalet, kamu hizmetleri ve plastik zeminlerde vb. Elektronik Tıp Alanında : Hastaneler, tıbbi aletler, tek kullanımlık eldiven, vb. Nihai Ürünler : Tıraş makinası, hesap makinası, oyuncak, kırtasiye, mobilya ve plastik bardak vb. Otomotiv Alanında : Kapı kolu, çizgi tahtası, direksiyon simidi ve jokey kutusu, vb. Ambalaj Sanayisin de: Plastik şişeler, su kovaları, streç vb.

Nano Gümüş Nedir?

Nanoteknoloji, nanometre cinsinden ölçülen (1nm = metrenin milyarda biri) nano boyutlu parçacıkları üretme ve kullanma konusunda hızla büyüyen bir bilimdir. Sağlık ürünlerinde erken bir etkiye sahip olan bir nanomalzeme, nano-gümüştür.

Gümüş, doğal antibakteriyel ve antifungal özellikleri nedeniyle 100 yılı aşkın bir süredir tıbbi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılmaktadır.

 Nano gümüş parçacıkları tipik olarak 25 nm’yi ölçer. Nispeten son derece geniş yüzey alanına sahiptirler, bakteri veya mantarlarla temaslarını arttırırlar ve bakterisit ve fungisit etkinliğini büyük ölçüde geliştirirler.

Bakteri ve mantar ile temas ettiğinde nano gümüş, hücresel metabolizmayı olumsuz yönde etkileyecek ve hücre büyümesini engelleyecektir. Nano gümüş, solunumu, elektron transfer sisteminin bazal metabolizmasını ve substratın mikrobiyal hücre zarında taşınmasını baskılar. Nano gümüş enfeksiyon, koku, kaşıntı ve yaralara neden olan bakteri ve mantarların çoğalmasını ve büyümesini engeller.

Nano Silver, yanıklar, haşlanmalar, cilt donörü ve alıcı bölgeler için pansumanlar gibi diğer sağlık ürünleri yelpazesine uygulanabilir; akne ve kavite yaraları; ve kadın hijyen ürünleri – günlük pedler, hijyenik havlular ve pantolonlar.

Nano Gümüş:

· Yüksek etkili

· Hızlı hareket

· Zehirsiz

· Uyarıcı olmayan

· Alerjik olmayan

· Toleranssız

· hidrofilik

Gümüşün Tarihsel Kullanımı

· Eski Avrupa soyluları normalde gıda zehirlenmesini önlemek için gümüş sofra takımları kullanırdı.

· Hintliler çabuk bozulan yiyecekleri saklarken gümüş ince film kullanırlardı.

· Erken batı yerleşimleri, bozulmayı ve kirlenmeyi geciktirmek için su fıçılarında ve süt sürahilerinde gümüş paralar bulundururdu.

· Avustralya’da, yerleşimcilerin bozulmayı geciktirmek için su depolarına bir parça gümüş eşya koymaları hala yaygındır.

· Modern zamanlarda evlerde, işyerlerinde ve havayollarında kullanılmak üzere gümüş su arıtma filtreleri ve tabletleri mevcuttur.

· Yüzme havuzu suyunu sterilize etmek için klor yerine gümüş ve bakır iyonları kullanan elektrikli iyonlaştırıcı üniteler geliştirildi

· Gümüş, ABD Ulusal Havacılık ve Uzay İdaresi (NASA) ve Ruslar tarafından her iki ülkenin uzay mekiklerindeki suyu arıtmak için bile kullanılıyor.

· Günümüzde piyasada 50’den fazla gümüş bazlı ilaç bulunmaktadır, yani oral, enjekte edilebilir ve topikal formlar.

Ürünleri temiz tutmaya yardımcı olmak için tekstilden tıbbi kateterlere kadar çeşitli uygulamalarda antimikrobiyal teknoloji kullanılmaktadır. Teknoloji yerleşik koruma sunar ve ürünlerin sürekli olarak mikropların büyümesine direnmesini sağlar.

Nanoteknoloji , bakteri üremesi için koşullar mevcut olduğunda antimikrobiyal bileşenlerini otomatik olarak serbest bırakmak üzere tasarlanmıştır. Bu yetenek, mikroplara karşı kalıcı ürün koruması sağlar.

Nanoteknoloji, solunumu engelleyerek, hücre bölünmesini engelleyerek ve hücre metabolizmasını bozarak mikroplarla savaşan iyonik gümüş gibi aktif bileşenlerini sağlamak için bir zeolit ​​taşıyıcı kullanır.

Nanoteknoloji teknolojisi, bir ürünün ömrü boyunca mikrobiyal inhibisyon sağlamak için özelleştirilebilir. Nanoteknoloji teknik ekibi, uygulamalarını gerçekten anlamak ve bir ürünün tam ihtiyaçlarına en uygun çözümü sağlamak için ortaklarıyla yakın bir şekilde çalışır.

Nanotüp nedir?

Nanotüpler, tanım gereği, bir fulleren yapısına ve 1 ila 2 nanometre çapında bir tüp şeklindeki karbon molekülleridir. Bir fulleren yapısı ayrıca içi boş moleküllere sahip karbonun herhangi bir allotrop sınıfı olarak tanımlanır. Şimdi nanotüpler bu kalınlıkta olduğuna göre 1 ila 2 nanometrenin ne olduğunu bulalım.

Size bir fikir vermesi için, bir nanometre kabaca metrenin milyarda 1’idir. Milyarlarca ve trilyonlarca bütçe açığının olduğu günümüz dünyasında, bu sözler bazen o kadar sık ​​söyleniyor ki etkisini yitiriyor. Her sayının sayılması 1 saniye sürerken, 1 milyara kadar saymanın ne kadar süreceğini araştırmaya karar verdim. Durmadan sayarsak, 1 saniye/sayı kuralıyla 1 milyara kadar saymak 31 yıl, 251 gün, 7 saat, 46 dakika ve 39 saniye sürer. Boş zamanınız varsa bunu denemek isteyebilirsiniz 🙂

Nanoteknoloji ve Nanomalzemeler

Nanoteknoloji: Atomları ve molekülleri tek tek işleme ve yeniden düzenleme yoluyla kullanışlı,materyal,araç ve sistem yaratma sanatı ve bilimi. (Örn:elmas-kömür) Hassas nokta maddenin moleküler yapısını değiştirmek ve atomunu işlemeyi başarabilmektir. Her endüstri gibi malzeme de bu furyadan nasibini alacaktır.

Nanoteknoloji ve İlgili Uygulamalar

  • Nanokristalin malzemeler
  • Nanotanecikler
  • Nanokapsüller
  • Nanogözenekli malz.
  • Nanofiberler
  • Nanoçubuklar
  • Fullerenler
  • Nanotüpler
  • Nanoyaylar
  • Nanokemerler
  • Dendrimerler
  • Moleküler elektronikler
  • Kuantum noktaları
  • NEMS
  • Nanofotonik
  • Nanomagnetikler
  • Nanoüretim
  • Nanolithografi
  • Nanooptik
  • Nanotıp
  • Nano-biyo

Niçin Küçük Daha İyidir?

  • Hafif
  • Ucuz
  • Daha fazla enerji verimi
  • Çok küçük aralıklarda değişik özellikler (M. Deal)

Bu kadar küçük nasıl yapılabiliyor?

1.  Top-Down

“Yukarıdan-Aşağıya” – bir malzemeyi küçülterek nano boyuta getirmek (heykel tıraş gibi).

 “Aşağıdan-Yukarıya” – atomları bilinçli bir şekilde dizerek nano ölçekli malzeme geliştirmek. Bu yöntem zor olmasından dolayı çok az kullanılıyor.

Nanoteknoloji’ nin Kullanım Ve Uygulama Alanları

1-Endüstriyel Alan: Otomotiv parçaları (mikro sensör, makine ve pompa kullanan otomobiller), nano boyutlu kaplamalar, chip ve cd üretimi.

2-Tıp ve Sağlık Alanı: Mikro-nano cerrahi ( özellikle göz ve beyin cerr.), Hücre, doku ve moleküllerdeki hasarların belirlenmesi, Ultraviyole korumalı kozmetik ürünler yaratılıyor.

3-Bilimsel Araştırmalar: Yüzey karekterizasyonu ve modifikasyonu, Mikroorganizmaların taşınması, DNA-Modifikasyonu.

4-Malzeme Bilimi; Çok daha güçlü, hafif, kimyasal işlemlere ve sıcaklığa dayanıklı malzemelerin üretiminde kullanılıyor. Örneğin kurşun geçirmez karbon nanotüplerden üretilmiş kumaşlar. Bu yolla üretilen ve nanotext denilen kumaşlar da leke ve bakteri tutmuyor ve çok sağlam oluyor. Radyasyon veya ışığa karşı kontrol edilebilir tepkiler veren malzemeler de geliştirildi. Nanoteknolojik ışıklandırma sistemleri ile dünya enerji ihtiyacının yüzde 10 oranında azalması bekleniyor.

5-Enerji; Nanoteknolojiyle üretilen yakıt hücreleri, gelişmiş piller, güneş hücreleri

NANO METALLER VE NANO METAL BİLİŞİMLER

Nanoteknoloji Ag, 99.95%, 100nm

Nanoteknoloji Ag, 99.95%, 20-30nm

Nanoteknoloji Ag, 99.95%, 20-30nm, PVP coated

Nanoteknoloji Ag, 99.9%, 50-60nm

Nanoteknoloji Ag, 99.99%, 30-50nm, oleic acid coated

Nanoteknoloji Ag, 99.9%, 200-400nm

Nanoteknoloji Ag, 99.9%, 500-800 nm

Nanoteknoloji Ag, 99.99%, 15nm, 25wt%, self-dispersible

Nanoteknoloji Ag, nanowires

Nanoteknoloji Al, 99.7%, 40-60nm

Nanoteknoloji Al, 99.7%, 60-80nm

Nanoteknoloji Al, 99.7%, 100~130nm

Nanoteknoloji Al, 98%, 1~2um

Nanoteknoloji Al, 99%, 1um, Spherical

Nanoteknoloji Al, 99%, 2um, Spherical

Nanoteknoloji Al, 99%, 5um, Spherical

Nanoteknoloji Al-Si, 1~2um

Nanoteknoloji Al-Si, 4~5um

Nanoteknoloji Au, 99.99%, 50-100nm

Nanoteknoloji Au, 99.9%, 20nm

Nanoteknoloji B, 99.9999% 20 nm

Nanoteknoloji B, 99.9%, <100nm

Nanoteknoloji Bi, 99.9%, <100nm

Nanoteknoloji Bi, 99.0+%, -325 mesh

Nanoteknoloji Bi, 99%, <25um

Nanoteknoloji Diamond, 95%, 3-4nm

Nanoteknoloji Diamond, 93%, 3-4nm

Nanoteknoloji Diamond, 55-75 %, 4-15nm

Nanoteknoloji Graphite, natural flake, 99%, 1um

Nanoteknoloji Graphene Nanopowder (1-5 nm)

Nanoteknoloji Graphene Nanopowder (6-8 nm)

Nanoteknoloji Graphene Nanopowder (11-15 nm)

Nanoteknoloji Super Activated Carbon, 100nm

Nanoteknoloji Carbon Powder,99.99%

Nanoteknoloji Co, 99.8%, 25-30nm

Nanoteknoloji Co, C coated, 25~30nm

Nanoteknoloji Cr, 99.7%, 60-80nm

Nanoteknoloji Cr, 99.5%, ~5um

NKCu, 5-7nm, dispersion, oil soluble

Nanoteknoloji Cu, 99.8%, 25nm

Nanoteknoloji Cu, 99.9%, 40-60nm

Nanoteknoloji Cu, 99.9%, 60-80nm

Nanoteknoloji Cu, 99.9%, 100~130nm

Nanoteknoloji Cu, 99.5%, 300nm

Nanoteknoloji Cu, 99.8%, 500nm

Nanoteknoloji Cu, 99.8%, 1um

Nanoteknoloji Cu nanowires, 150nm immersed in ethanol

Nanoteknoloji Cu nanowires, 300nm

Nanoteknoloji Cu nanowires, 300nm immersed in ethanol

Nanoteknoloji Fe, 99.9%, 25nm

Nanoteknoloji Fe, 99.7+%, 40-60nm

Nanoteknoloji Fe, 99.7+%, 60-80nm

Nanoteknoloji Fe, 99.7+%, 100~130nm

Nanoteknoloji Stainless Steel 316L, 60-80nm

Nanoteknoloji Carbonyl-Fe, micro-sized

Nanoteknoloji Ge, 99.8+%, <200 nm

Nanoteknoloji Ge, 99.9+%, 20nm

Nanoteknoloji Mo, 99.7%, 40-60nm

Nanoteknoloji Mo, 99.9%, 0.5-0.8um

Nanoteknoloji Ni, 99.9%, 1.0-1.5um

Nanoteknoloji Ni, 99.9%, 20nm

Nanoteknoloji Ni coated with carbon, 99.9%, 20nm

Nanoteknoloji Ni, 99.7%, 40-60nm

Nanoteknoloji Ni, 99.7%, 60-80nm

Nanoteknoloji Ni, 99.9%, 500nm

Nanoteknoloji Ni, 99.8%, 80~150nm

Nanoteknoloji Ni, 99.9%, 300nm

Nanoteknoloji Carbonyl-Ni, 2-3um

Nanoteknoloji Carbonyl-Ni, 4-7um

Nanoteknoloji Carbonyl-Ni-Fe Alloy

Nanoteknoloji Pt, 99.9%, 200nm

Nanoteknoloji Pt, 99.9%, 15nm

Nanoteknoloji Ir, 99.9+%, 15nm

Nanoteknoloji Rh, 99.9+%, 15nm

Nanoteknoloji Ru, 99.9+%, 15nm

Nanoteknoloji Si, 99%, 100nm

Nanoteknoloji Si, 99.9%, 500nm

Nanoteknoloji Si, 99%, 30nm

Nanoteknoloji Si, 99%, 50nm

Nanoteknoloji Si, 99.999%, -325mesh

Nanoteknoloji Si, 99.9+%, -200/+325 mesh

Nanoteknoloji Sn, 99.7%, <100nm

Nanoteknoloji Ta, 99.7%, 60-80nm

Nanoteknoloji Ti, 99.9%, 40-60nm

Nanoteknoloji Ti, 99.9%, 60-80nm

Nanoteknoloji Ti, 99.9%, 40~60nm, PVP coated

Nanoteknoloji Ti, 99.5%, ~6um

Nanoteknoloji W, 99.7%, 40-60nm

Nanoteknoloji W, 99.7%, 80-100nm

Nanoteknoloji Zn, 99.7%, 40-60nm

Nanoteknoloji Zn, 99.7%, 80-100nm

Nanoteknoloji Zn, 99.9%, -325mesh

Karbon Elyaf Tozu Nedir ? Kullanım Alanları

Karbon elyaf tozu olarak ta isimlendirilir. Yüksek performanslı termoset ve termoplastik malzemelerin imal edilmesinde kullanılan katkı maddesidir.


Karbon fiber tozunun tanecik boyutları 100-400 micron arasındadır. Elektrik iletkenliğinin, aşınma dayanımının önemli olduğu malzemelerin yapımında rahatlıkla kullanabilirsiniz. Toz formunda olduğu için uygulama esnasında iş güvenliği kurallarına özel hassasiyet gösterilmelidir.

Cam Elyaf Tozu Nedir ? Kullanım Alanları

Cam elyafının öğütülmesiyle elde edilen tozu, poliestere veya oto tamir macunlarına eklendiğinde mekanik dayanımı, sıcaklık dayanımını iyileştirir ve çekmeyi azaltır.

Cam elyaf tozu silan kaplı olması sayesinde poliester, vinilester ve epoksi ile uyumludur. Cam elyaf tozu Vinilester reçineler ile karıştırılarak kimyasal maddelere dayanıklı ve dolgulu bir ortam istenen yerlerde ve tamir amaçlı kullanılır.

Kullanım Alanları:

Cam Elyaf; İnşaat, Kompozit, Denizcilik, Otomotiv, Havacılık, Rüzgar Enerjisi gibi birçok sektörde kullanılmaktadır.

Cam Elyaf tozu Ayrıca yapıştırma macunu hazırlanırken yüksek kaliteli bir ürün elde edilmesine yardımcı olur.

Cam Elyaf tozu BMC üretiminde daha yüksek mukavemet sağlanmasına yardımcı olur.

Kobalt Tozu Nedir? Kullanım Alanları

Kobalt tozu doğal gri bir renge sahiptir; Sert bir metaldir ve sıcakken çok yumuşak hale gelir. Kobalt solüsyonları suyla seyreltildiğinde mavi renkten pembe renge dönüşür. Kobalt doğada yaygın olarak dağılmıştır ve her zaman diğer metallerle birleşik bir şekilde bulunur. Dünyadaki çoğu kobalt, aşınmaya ve sıcaklığa dayanıklı alaşımlar üretmek ve çelik aletler hazırlamak için kullanılır.

Görünüm

Kobalt gri-çelik bir metaldir.

Çözünürlük

Kobalt mineral asitler içinde çözünür.

Kullanımları

Alaşımların ve çeliklerin hazırlanması

Sınıflandırma

Güvenlik bilgi formunu (SDS) isteyin ve yerel yetkililere başvurun.

Emniyet

Request safety data sheet (SDS) and refer to points 4, 5, 6, 7, 8, 10, 13, 14, 15.

Belirtmeler

Kobalt Metali Ve Tozu çeşitli yoğunluklarda normal olarak mevcuttur ve orijinal ambalajında ve güvenlik bilgi formuna (SDS) belirtilen koşullar altında depolanmaktadır.

Eşanlamlılar

Kobalt tozu & metal, kobalt nanoteller, kobalt indirgenmiş grafen oksit nanokompozit, süper kobal

Lityum Karbonat Nedir? Kullanım Alanları

Lityum karbonat Li²CO³ formüllü, karbonatın lityum tuzu olan inorganik bileşik.Bu beyaz tuz metal oksitleme işleminde yaygın şekilde kullanılır. Bipolar bozukluğun tedavisi için temel bir sağlık sisteminde ihtiyaç duyulan en önemli ilaçtır. Dünya Sağlık Örgütü’nün esansiyel ilaçlar listesinde bulunur.

Lityum karbonat doğal olarak zabuyelit mineralinde bulunur, 1987 yılında Tibet gölü olan Zabuye’de bulunmuştur, ancak son derece nadirdir. Sevindirici şekilde, daha kolay bulunabilen ve temelde Şili ve Arjantin’deki mineral püskürükleri ve göllerde bulunan lityum klorür gibi maddelerden eldesi oldukça kolaydır. Karbonat ilk kez İsveç’li kimyager Johan August Arfwedson’un 1817’de, keşfettiği diğer lityum bileşikleriyle beraber dikkatini çekmiştir.

Lityum karbonatın kullanımı, iyi bilinmeyen bir madde için şaşırtıcı derecede çoktur. Katot üzerindeki bulunuşu, gaz varsa bir elektrokimyasal tepkimeye neden olan katı hal karbon dioksit dedektörlerinde önemlidir. Piroteknik havai fişeklerde keşfinden bu yana kullanılmaktadır, çünkü lityum tuzlarının parlak kırmızı bir alevle yandığı bilinmektedir. Lityum karbonat seramik ve camlarda değerli bir rol oynar.

Küçük miktarlarda lityum karbonat, silikanın, özellikle fırının içine girecek camların erime noktasını düşürmek için katkı maddesi olarak kullanılır. Seramiklere renk ve parlaklık veren cilalarda lityum karbonat doğrudan bir renklendirici olarak kullanılmaz, ancak özellikle demir oksit gibi diğer bileşiklerin canlılığını artırır. Bu çok yönlü bileşik, sertleşme zamanını azaltmak üzere yapıştırıcılara ve çimentolara eklenir.

Taşınabilir cihazlarımızın gücünü oluşturan lityum iyon pillerinin pozitif elektrotlarında lityum bileşiği olarak genellikle lityum kobalt oksit kullanılmakta ise de, bu bileşik karbonattan üretilir. Proses lityum karbonat ile kobalt karbonatı beraber 900 0C’de 60 saat civarında öğüterek yapılır. Daha düşük sıcaklıkta işleyen yöntemler de geliştirilmiştir.

Lityum karbonatın en aykırı uygulaması bipolar bozukluk (manik depresif bozukluk) için kullanılmasıdır. Lityum karbonat, keşfinden otuz yıl geçmeden eczane raflarında yerini almıştır, ilk olarak reçete edilmesi mesane taşlarının çözünmesine yardımcı olması içindir; daha sonra guttan romatizmaya kadar ve baş ağrılarından oluşan bir seri hastalığın tedavisinde de kullanılmıştır. Bu kullanımların pek çoğunu destekleyecek az sayıda iyi kanıt vardır, ilk olarak kullanılması bilimsel görünüşlü halk tıbbına benzemektedir.

Bu halk tıbbının ünü lityumun patentli ilaçlarda yer almasına yol açmıştır ve popüler bir içecekte bile bulunmaktadır. Gazlı içeceklerin pek çoğu kariyerine eczacıların elinde başlamıştır, Coca Cola ilk çıktığı zamanlar kokain içeriyordu. 1929’da yeni bir içecek “Bib-Label Lithiated Lemon-Lime Soda” (Lityumlu Limon-Yeşil Limon İçerikli Soda) ismiyle piyasaya girmiş ve 1940’lara kadar lityum bileşikleri içermiştir. Bazılarının şu andaki ismini vermesine neden olan yedi orijinal içeriğin biri olarak, içeceğin modern güvenli sürümü hâlâ 7-Up ismiyle anılır.

1949’da Amerika’lı psikiyatrist John Cade lityum karbonatın manik depresyon, sonrasında bipolar bozukluk olarak bilinen mani halini kararlılaştıracak etkin bir tedavi olduğunu keşfetmiştir. Bu kaza ile olan bir buluştur. Cade, idrardaki ürik asit ile ruhsal bozukluk arasında bir ilişki olduğunu düşünmüştü ve lityum ürat kullanarak ürik asidin çözünürlüğünü artırıp geçişine yardımcı olmak istemişti. Ancak Cade lityum iyonlarının, maniden ızdırap çeken kişilere yardımcı olacağını buldu.

Etki dramatik idi, Came diyetteki lityumun azlığında oluştuğunu bulduğu manik depresyonun lityum karbonat ile düzeltilebileceğini keşfetti. Bu yanlıştı – lityum diyette hiçbir rol almıyordu – ancak sonuç, lityumun, pek çok ruh hastalığına müdahalenin kaba ve modern gözle etik dışı olduğu bir ortamda değerli bir ilaç olarak bipolar bozukluğun giderilmesine yardımcı olması oldu. Lobotomi veya elektrokonvülzif tedavi ile kıyaslandığında, lityum karbonatla tedavi mükemmel bir olasılık olarak değerlendirildi.

Ne yazık ki, lityum tedavisi tehlikesiz değildir. Lityum seviyesi çok yükselirse ölümle sonuçlanabilir ve bu seviyelerin ortaya konmasından önce birkaç hasta yaşamını kaybetmiştir. Lityum, böbreklerin idrardan suyu yeniden soğurmasına yardımcı olan bir hormona etki ettiği için, kolaylıkla ciddi susuzluk yaratabilir. Tedavi ayrıca sersemlik ve kopukluk ve bulantı ile baş ağrılarına sebep olur. Büyük ihtimalle, doğal bir ürün olan lityum karbonatın patent alamamasına yardımcı olmamıştır ve farmasötik şirketlerine bu bileşiğin kullanılmasının daha iyi kontrol edilmesine yol açacak araştırmaları yapması için çok az çare bırakmıştır.

Şimdi, bir lityum yetmezliği ile beslenmekten ziyade, lityum karbonatın etkisinin bipolar bozukluğun mani fazı boyunca aşırı yüklenebilen çeşitli sinyal yolları ile etkileşme yeteneğinden ileri gelebileceğini biliyoruz. Kesin mekanizma belirlenememiş olsa da, iyonları hücre zarlarına geçiren potasyum-sodyum mekanizması ile etkileşmesinden veya bipolar bozuklukla ayarı değişebilen, vücudun günlük saatini sıfırlaması nedeniyle oluşabilir. Bu bileşik hâlâ değerli bir ilaçtır, ancak doz seviyelerine daha büyük ihtimam gösterilmeli ve yan etkileri en aza indirgeyecek önlemler alınmalıdır.

İlk bakışta, lityum karbonat ilgi çekmeyen beyaz bir toz gibi görünmektedir – ancak tıptaki önemi, havai fişeklere koyu kırmızı renk vermesi ve çömlek sırlarındaki renkleri parlaklaştırması, hayatları biraz daha iyi yapma potansiyeline sahip olduğunu göstermektedir.

Alüminyum Hidroksit Nedir ?

Aluminyum hidroksitin 120 °C?de bozulmaya başlayan dayanıksız şekli bayerit olarak bilinir. Aluminyumun normal hidroksitinden başka tam olmayan hidroksitleri de bilinmektedir. alfa-AlO(OH) (disapor), yoğunluğu 3,3-3,5 g/mL, 350 °C?ye kadar kararlıdır, 350-420 °C sıcaklık aralığında alfa-Al2O3’e dönüşür, gama-AlO(OH) (bemit), yoğunluğu 3,01 g/mL, 600 °C?den sonra alfa-Al2O3’e dönüşür.

Alüminyum en bol bulunan metal ve en bol bulunan üçüncü element olmasına rağmen, alüminyum içeren maddelerin sadece bir kısmı (örneğin boksit) alüminyum hidroksit üretimi için kullanılmaktadır. Alüminyum hidroksit deyimi Al(OH)3 kimyasal formülüne dayanmasına rağmen, alümina trihidrat (ATH) veya hidratlanmış alümina, (Al2O3? 3H2O), olarak da kullanılmıştır. Bu üç terim de literatürde geçmektedir. Alüminyum, anortit (CaAl2Si2O8). alunit (KAl3(SO4)2(OH)6) gibi kaynaklardan da üretilebilse bile, yapay olarak tüm alüminalar, alümina hidratlı cevher yani boksitten Bayer Prosesi ile üretilir.

Formül: Al(OH)3

Molar kütle: 78 g/mol

IUPAC numarası: Aluminium hydroxide

Erime noktası: 300 °C

Sınıflandırma: Aluminum compounds

İçinde çözündüğü madde: Hidroklorik Asit, Sülfürik asit, Alkali

Özellikleri: 

• Laboratuvar kimyasalıdır.

• Deneylerde kullanılır.

• Kimyasal Formülü: Al(OH)3 . XH2O

• CAS No: 21645-51-2

• Yoğunluk: 2.42

• Saflık: %99.9

Krom Oksit Nedir ?

Kimyasal formülü Cr2O3 olan, yüksek alkali ve bor oksit içerikli sırlar dışındaki bütün diğer sırlarda çözünebilen, %2-5 oranındaki ilavelerinde opaklık sağlayan, yeşil renk veren oksit. Hayvan beslemede yemlerin sindirilme derecesini belirlemek için kullanılan belirteç madde.

Formül: Cr2O3

Molar kütle: 151,99 g/mol

Yoğunluk: 5,22 g/cm³

Kaynama noktası: 4.000 °C

Antimon Oksit Nedir ?

Antimon  oksit, Sb203 formülüne sahip inorganik bileşiktir. Doğada mineraller valentinite ve senarmontite olarak bulunur.

Formül: Sb2O3

Molar kütle: 291,52 g/mol

Erime noktası: 656 °C

Yoğunluk: 5,2 g/cm³

Kaynama noktası: 1.425 °C

Kullanım Alanları

Halojenli malzemelerle birlikte alev geciktirici sinerjist olarak kullanılır. –

Alev geciktiriciler, elektrikli cihazlar, tekstil, deri ve kaplamalarda bulunur.

Antimon oksit, camlar, seramikler ve emayeler için opaklaştırıcı bir ajandır.

Polietilen tereftalat üretiminde ve kauçuğun vulkanizasyonunda yararlı bir katalizördür.

Kurşun Oksit Nedir ?

Kurşun oksit, kurşun ve oksijen içeren  bir inorganik bileşik grubudur.

Ortak kurşun oksitler şunları içerir:

Formül: PbO

Molar kütle: 223,2 g/mol

Kaynama noktası: 1.535 °C

Yoğunluk: 9,53 g/cm³

Paketler

  • 250 Gram
  • 500 Gram
  • 1 Kg
  • 5 Kg
  • 10 Kg
  • 25 Kg

Metal Oksit Nanopartiküller

Antimon Kalay Oksit Nanopartiküller

ATO, mükemmel elektrik ve optik kalitesine sahiptir. İyi iletkenliği sayesinde ATO Nanopowder, anti-statik malzeme olarak kaplama, kimyasal elyaf ve polimerik membran endüstrisinde yaygın olarak kullanılabilir.

Alfa Alüminyum Oksit Nanopartiküller

1. Şeffaf seramikler: yüksek basınçlı sodyum lambalar, EP-ROM penceresi;

2. Kozmetik dolgu maddesi;

3. Tek kristal, yakut, safir, safir, itriyum alüminyum granat;

4. Yüksek mukavemetli alüminyum oksit seramik, C substrat, ambalaj malzemeleri, kesme aletleri, yüksek saflıkta pota, sargı aksı, hedef bombardımanı, fırın boruları;

5. Parlatma malzemeleri, cam ürünleri, metal ürünler, yarı iletken malzemeler, plastik, bant, taşlama kemeri;

6. Boya, kauçuk, plastik aşınmaya dayanıklı takviye, gelişmiş su geçirmez malzeme;

7. Buhar biriktirme malzemeleri, floresan malzemeler, özel cam, kompozit malzemeler ve reçineler;

8. Katalizör, katalizör taşıyıcı, analitik reaktif;

9. Havacılık uçakları kanatları ön kenarı;

Gama Alüminyum Oksit Nanopartiküller

1. Şeffaf seramikler: yüksek basınçlı sodyum lambalar, EP-ROM penceresi;

2. Kozmetik dolgu maddesi;

3. Tek kristal, yakut, safir, safir, itriyum alüminyum granat;

4. Yüksek mukavemetli alüminyum oksit seramik, C substrat, ambalaj malzemeleri, kesme aletleri, yüksek saflıkta pota, sargı aksı, hedef bombardımanı, fırın boruları;

5. Parlatma malzemeleri, cam ürünleri, metal ürünler, yarı iletken malzemeler, plastik, bant, taşlama kemeri;

6. Boya, kauçuk, plastik aşınmaya dayanıklı takviye, gelişmiş su geçirmez malzeme;

7. Buhar biriktirme malzemeleri, floresan malzemeler, özel cam, kompozit malzemeler ve reçineler;

8. Katalizör, katalizör taşıyıcı, analitik reaktif;

9. Havacılık uçakları kanatları ön kenarı;

Nano Seryum Oksit Nanopartiküller

1. Nano seryum oksiti seramiğe eklediğinde, nadiren seramikin düzgünlüğünü ve yoğunluğunu artıran gözenekler oluşturur;

2. Nano seryum oksidin katalitik aktivitesi, kaplama malzemeleri veya katalizörler için idealdir;

3. Nano ceo2 plastik, anti UV, yaşlanma direnci, kauçuk ısı sabitleyici, vb için kauçuk eklenebilir

4. Nano CeO2, yüksek verimli katalizör, hassas parlatma, kimyasal katkılar, elektronik seramikler, yapısal seramikler, ultraviyole emiciler ve akü malzemeleri olarak kullanılabilir.

5. Nano CeO2, sinterleme sıcaklığını düşürmek, kristal büyümesini engellemek ve yoğunluğu arttırmak için ince seramiklerde kullanılabilir;

6. Nano CeO2, alaşımlı kaplama olarak kullanılabilir: nano CeO2 çinko nikel, çinko ve Zn Fe alaşımı ekleyerek, çinko elektrodepozisyon işlemi değiştirilebilir, bu da kristal yüzün tercih edilen yönelimi seçmesini ve daha fazla korozyona neden olan yoğun kaplamayı seçmesini sağlar. dayanıklıdır.

7. Polimer içine eklenen Nano CeO2, termal stabilitesini ve yaşlanma karşıtı özelliklerini geliştirebilir.

8. Nano CeO2, plastik, kauçuk için ısı sabitleyici ve yaşlanma karşıtı madde olarak kullanılabilir.

9. Nano CeO2, yağlama maddesi katsayısını artırmak için asfalt yağlayıcı kullanılabilir.

10. Hassas cilalama için Nano CeO2 kullanılır.

Bakır Oksit  Nanopartiküller

Bakır oksit nanoparçacık ,% 99 saflık ve 6.3-6.49 g / cm3 yoğunluk ve 1326 mel erime noktası ile, 40nm, kahverengimsi siyah bir tozdur.

İndiyum Oksit Nanopartiküller

1.Nano Indium oksit tozu yarı iletken bir malzemedir.

2.Nano In2O3 iyi elektriksel iletkenliğe ve ışık geçirgenliğine sahiptir.

3.In2O3 Nanopartiküller, kimyasal, biyolojik anlamda, güneş pili, hava algılama elemanı, fotoelektron ve panel ekranı vb. Alanlarda yaygın olarak kullanılabilir.

Nano İndiyum Kalay Oksit Nanopartiküller

Nano indiyum kalay oksit tozu esas olarak sıvı kristal ekranlar, düz panel ekranlar, plazma ekranlar, dokunmatik paneller, elektronik mürekkep ve benzeri için şeffaf iletken kaplamalar üretmek için kullanılır.

Nano Magnezyum Oksit Nanopartiküller

Nano MgO, kokusuz ve toksik olmayan beyaz tozdur ve elektronik, katalizör, seramik, yağ, boya ve diğer alanların üretiminde geniş uygulamalara sahiptir. Tekstil sektöründe yüksek performanslı alev geciktirici liflerin artan talebi ile, yeni yüksek performanslı alev geciktirici sentezi, fonksiyonel kumaşların geliştirilmesi için ideal bir malzeme sağlar.

Nano Nikel Oksit Nanopartiküller

Nikel oksit nano toz, % 99.5 saflık ve 6.827 g / cm3 yoğunluğu ile küresel, yeşil siyah, 20nm olduğunu. Çok çeşitli kullanım alanları vardır.

1. Katalizör

2. Emaye için yapıştırıcı ve renklendirici ajanlar;

3. Aktif optik filtreler;

4. Antiferromanyetik tabakalar;

5. ayarlanabilir yansıtma ile Otomotiv dikiz aynaları;

6. alkalin piller için Katot malzemeleri;

7. Elektromanyetik malzemeler;

8. Enerji verimli akıllı pencereler (görünür ve yakın kızılötesi dalga boyunda ayarlanabilir emilim ve yansıma ile) P tipi şeffaf iletken filmler;

9. Seramik ve gözlük pigmentleri;

10. Formaldehit sensörü, CO sensörü, H2 sensörü

11 gibi gaz veya sıcaklık sensörleri için materyaller. Sayaç elektrodu

Nano Silikon Dioksit Nanopartiküller

Nano SiO2 küçük parçacık boyutu, dar parçacık boyutu dağılımı, gözenekli, geniş yüzey alanı özelliklerine sahiptir ve yüzeyinde çok sayıda hidroksil grubu ve doymamış kalıntı bağlarına sahiptir. ve uzun dalgayı, görünür ışığı ve ultraviyole ışını yüksek yansıtma gösterir.

Titanyum Dioksit Nanopartiküller

Nano TiO2 , sadece bakterinin üreme yeteneğini inhibe etmek değil, aynı zamanda mikroorganizmaları tamamen bozacak ve böylece bir hücre kaçmasını bozacak hücre zarının yapısını bozan antiseptikte kullanılan mükemmel foto katalizördür.

Nano Çinko Oksit Nanopartiküller

UV ışınlarını korumak, kızılötesi ışığı emmek, sterilizasyon bakımı, soğutma veya ısınma gibi birçok alanda kullanılır ve ayrıca birçok başka büyülü işleve sahiptir. Nano ZnO ayrıca, lastiğin aşınmaya ve yırtılmaya karşı direncini artırarak kapsamlı mekanik özelliklerini geliştirebilir.

Zirkonyum Dioksit Nanopartiküller

ZrO2 nanoparçacık yüksek saflıkta beyaz bir tozdur. Düşük sıcaklıkta eğik kristal görünür ve yüksek sıcaklıkta tetragonal kristal oluşumu gösterir. Nano ZrO2 sülfürik asit, hidroflorik asitte çözünür ve iyi termal-kimyasal kararlılığa sahiptir. Yüksek sıcaklıkta, elektriksel iletkenliğe ve iyi mukavemet ve tokluğa sahiptir. Nano ZrO2 ayrıca iyi mekanik, termal, elektrik ve optik özelliklere sahiptir.

Nano Kompozitler

Alüminyum Nitrür Nanopartiküller

Yüksek saflıkta, dar aralıkta parçacık büyüklüğü dağılımı, daha büyük spesifik yüzey alanı, daha düşük kütle yoğunluğu ve daha iyi şekillendirilmiş enjeksiyon kalıplama özelliklerine sahiptir.

Silikon Nitrür Nanopartiküller

Suda çözünmez, hidroflorik asitte çözünür

Titanyum nitrür nanopartiküller

Titanyum nitrür nanoparçacık yüksek bir erime noktasına (2950 ° C), yüksek sertliğe, yüksek sıcaklıkta kimyasal kararlılığa ve mükemmel termal iletkenlik özelliklerine sahiptir. Nano titanyum nitrit (TiN) mükemmel bir seramik malzemedir.

Bor Karbür Nanopartiküller

Nano bor karbür tozu yüksek saflıkta, dar aralık parçacık boyutu dağılımı, daha büyük belirli yüzey alanı ve benzeri sahiptir.

Silisyum Karbür SIC Nanopartiküller

Yüksek saflıkta, dar aralık parçacık boyutu dağılımı ve daha büyük bir spesifik yüzey alanına sahiptir.

Titanyum Karbür Nanoparçacık

Titanyum karbür nanoparçacık yüksek saflıkta, dar aralık parçacık büyüklüğü dağılımı ve daha geniş bir yüzey alanına sahiptir. Ayrıca, nano TiC’nin çelik ve demir için iyi bir iletkenliği ve kimyasal inert yeteneği vardır.

Tungsten Karbür WC Nano Tozu

Tungsten Karbür tozu siyah altıgen kristalleri; Erime noktası 2870 ° C ± 50 ° C; Kaynama noktası 6000 ° C; Nitrik asit ve hidroflorik asitin karışık asidinde, ayrıca su rejiminde çözünmüş; Soğuk suda çözünmez; 15.63 nispi yoğunluk; Güçlü asit direnci; Yüksek sertlik, Yüksek elastik modül; Çeşitli alaşımların üretimi için kullanın.

Zirkonyum Karbür Nanopartiküller

Yüksek saflıkta, dar parçacık büyüklüğü dağılımı ve geniş bir yüzey alanına sahiptir; Yüksek sıcaklık oksidasyon direnci, yüksek mukavemet, yüksek sertlik, iyi termal iletkenlik ve tokluğa sahiptir. Ayrıca önemli bir yapısal materyaldir; Buna ek olarak, zirkonyum karbür nano toz, yüksek görünür ışık emilimi, mükemmel kızılötesi yansıma ve büyük enerji depolama özellikleri ve benzerleri vardır. Nano zirkonyum karbür, yeni tip yalıtım tekstil ürünlerinde kullanılabilir.

Molibden disülfür Nanopartiküller

İyi kimyasal kararlılığa ve termal stabiliteye sahip parlak koyu gri bir tozdur. Suda ve seyreltik asitte çözünmeyen aqua regia ve konsantre sülfürik asit içinde çözülür; Metal yüzeyle genel kimyasal reaksiyon yoktur; Kauçuk malzemeyi aşındırmaz; Yedek parçaların işlenmesi ve saklanması için kullanılabilir; Bakım yağlama yapışması; yüksek verimli kuru bir yağlama filmi oluşturabilir.

Zirkonyum Diborid Nanopartiküller

Uzay endüstrisinde yüksek sıcaklığa dayanıklı malzemeler olarak ve aşınmaya dayanıklı ve pürüzsüz katı malzeme, kesme aletleri, sıcaklık termokupl koruyucu tüp yanı sıra erimiş bileşik elektrot malzemenin elektroliz olarak kullanılır.

Galyum Nitrür  Nanopartiküller

Galyum nitrür (GaN), 1990’lardan beri ışık yayan diyotlarda yaygın olarak kullanılan bir ikili III / V doğrudan bandgap yarı iletkenidir. Bileşik, bir Wurtzite kristal yapısına sahip olan çok sert bir malzemedir.

Nano hidroksiapatit içeren diş macunları

Hidroksiapatit (HA ya da HAP) nedeniyle kemik malzemesinin kendi benzeri bir yapıya tıbbi amaçlar için, yüksek sıklıkta biyoaktif bir seramiktir. 

Nano hidroksiapatit partikülleri diş minesindeki apatit kristalleriyle morfolojik ve yapısal olarak benzerlik göstermektedir. Son zamanlarda yapılan araştırmalarda nano hidroksiapatitin mine çürük lezyonlarını remineralize edici etkisi olduğu ortaya konmuştur. Bu derleme çalışmasında nano hidroksiapatit içeren diş macunlarının remineralizasyon üzerine etkileri detaylı olarak incelenmiş ve bu konuda yapılmış olan çalışmalar hakkında bilgiler verilmiştir.

Nano hidroksiapatitli diş macunlarının kullanım amacı;

– Diş dokusunun yenilenerek (rejenerasyon) güçlenmesini sağlamak için kullanılır.

– Dişteki mikroçatlakların onarılarak hassasiyetin giderilmesinde kullanılır.

– Hidroksiapatit opak beyaz renktedir ve diş beyazlatmadan sonra bu opak madde beyazlatmanın kalıcığını ve etkinliğini artırmada kullanılır.

– Dişlerin daha pürüzsüz bir yüzeye kavuşmasını sağlar.

 Hidroksiapatit, diş minesindeki mikroçatlaklara dolma ve dişteki kalsiyum iyonları ile birleşme eğiliminde olduklarından, dişleri pürüzsüz hale getirirler ve böylece renk maddelerinin dişe tutunmasını engellerler.

Günümüzde Koruyucu Diş Hekimliği demek; sadece diş çürüğünü önlemek değil, dişlerin mine ya da açığa çıkmış dentin ve kök yüzeylerini de güçlendirmeye yönelik uygulamaların yapılması demektir. Rejenerasyon denilen bu onarım, yenilenme işi mikroskobik düzeyde olduğu için dişlerdeki mikro çatlaklar dolmaktadır. 

Bunun için yıllardır florlu diş macunları kullanılmıştır. Flor, diş çürüğünü önlemede ve remineralizasyonda etkindir ve diş yüzeyini floro-apatit ile güçlendirmektedir. Ancak, dişler devamlı florlu macunlarla fırçalandığında, düs¸ük doz flouoride maruz kalmanın solunum, mide bağırsak, genito-üriner sistemlerde bazı sorunlara neden olabilecegˆi bildirilmiştir. Ayrıca özellikle gelişmiş ülkelerde dişlerde flourozis (aşırı flor yüklenmesi) olaylarında artış olmaktadır.

Bu yüzden diş çürüğünden korunma için kalsiyum-fosfatlı, amorf kalsiyum fosfatlı, glikopeptitli kazein gibi birçok maddeler diş macunlarına flor alternatifi olarak ilave edilmiştir. 

Nano boyuttaki HİDROKSİAPATİT de bu maddelerdendir. Yıllardır hidroksiapatit ortopedi ve diş hekimliğinde kemik yapının onarılmasında ve güçlendirilmesinde kullanılmaktadır. Diş minesinin ya da diğer diş yapılarının güçlenmesinde, dişin orjinal dokusunun oluşumunda kullanılması bilimsel olarak yıllar önceden kanıtlanmışdır.

Ayrıca nano hidroksiapatitin sodyumfloride göre daha çok mineye bağlandığı gösterilmiştir. Bu ne demek; mine dokusu, nano hidroksiapatit ile sodyum floride göre daha orjinali gibi onarılmaktadır. Ultramikroskobik incelemelerde nano hidroksiapatit grubunda remineralizasyon (yenilenme) alanlarının pürüzsüz ve homojen özellikte oldugˆu, nano hidroksiapatit ve sodyum flouorid içeren dis¸ macunlarında düzensiz ve pürüzlü bir remineralizasyon yüzeyinin olus¸tugˆu ve yer yer bos¸lukların gözlendigˆi belirtilmis¸tir. Nano hidroksiapatit ise minenin içinde tamamen orjinal, aralıksız mine sert dokusu oluşturmaktadır. Bu yüzden hidroksiapatitin nano boyutu (20 nm. ve 80nm. arası) mine prizmalarına rahatlıkla ulaşsın ve yukarıda sayılan koruyucu özellikleri göstersin diye diş macunlarında kullanılmaktadır.

Alüminyum Toz Nedir? Kullanım Alanları..

Alüminyum Tozu eşsiz özellikleri ile çok çeşitli sektörlerde yüzlerce farklı ihtiyacı karşılamak için kullanılmaktadır.

Özellikler

  • Alüminyum Tozu 0-32 mikron
  • Alüminyum Tozu 0-50 mikron
  • Alüminyum Tozu 0-100 mikron
  • Alüminyum Tozu 0-180 mikron
  • Alüminyum Tozu 250 mikron
  • Alüminyum Tozu 500 mikron
  • Alüminyum Tozu 1 mm
  • Alüminyum Tozu 2 mm

Ana kullanım alanlarından bazıları

Metalik Pigment olarak; kaplama, boya, mürekkep ve tekstil sektöründe dekoratif amaçlı parlak gümüş rengi için kullanılmaktadır.

Kimyasal olarak; Alüminyum Tozu kontrollü reaksiyon değerleri için poliofelin, sentetik alkol ve alüminyum-bazlı kimyasalların kimyasal üretiminde tercih edilmektedir, ve plastik ve kozmetik sektöründe kullanılmaktadır.

Roket Yakıtı olarak.

Fotovoltaik kalın film pastası olarak; güneş pillerinin üretiminde elektrik iletkeni olarak kullanılmaktadır.

Metallurji sektöründe redüktör (indirgen madde), ısı kaynağı ve alaşımlama katkısı olarak kullanılmaktadır. Alüminyum Tozunun ekzotermik özelliğinden dolayı alüminatermik uygulamalarda ve ekzotermik kaynaklarda sıklıkla kullanılmaktadır.

Refrakter olarak çelik endüstrisinde,

Yapışkan, Dolgu Macunu ve Kaplama olarak uzay ve askeri uygulamalarda kullanılmaktadır.

Patlayıcı olarak maden, havai-fişek ve askeri savunma sektöründe kullanılmaktadır.

Toz Metallurjisinde çeşitli parçaların üretiminde kullanılmaktadır.

Amonyum Klorür Nedir ? Kullanım Alanları.

Çinko oksit, oksitlenmiş metalik çinkodan üretilmektedir.

Kimyasal formül ZnO, 1 çinko atomu ve 1 oksijen atomu iyonik bağ ile bir araya getirilmiştir. Çinko oksit doğada mineral zirkit olarak meydana gelir, ama oldukça nadir ve ticari olarak kullanılamaz. 

Nano çinko oksit, UV özelliğinden dolayı kozmetik başta olmak üzere diğer arge çalışmaları ve endüstriyel ürünlerde dolgu ve yarı mamül olarak tercih edilmektedir. Nanoteknoloji, nano çinko üretimini 1 nm ile  200 mikron aralıklarında istenilen oranda üretmektedir.

Antibakteriyel Boya Nedir? Kullanım Alanları

Antibakteriyel  boyaların bakteri büyümesini 10 yıl süreyle engellediği bağımsız laboratuvarlarda kanıtlanmıştır. Bununla beraber katkılı ürünlerin siyah küf ve mantara karşı da sürekli koruma sağladığı görülmüştür.

Birçok durumda uzun süreli bir antimikrobiyal etki sağlamak için katkıyı boyaya direk olarak karıştırmak dahi yeterli olmaktadır. Benzer şekilde çoğu kaplamalar için de çözümler mevcuttur. 

Hastane, okul, koğuş ve benzeri gibi toplu kullanım alanı olan yerlerde duvar yüzeyleri antimikrobiyal malzeme kaplanarak sağlıklı bir ortam oluşturulabilir.  Nemli ortamlardaki duvar yüzeyleri antimikrobiyal malzeme kaplı boyayla boyanarak küf ve mantar oluşumu önlenebilir.

ALUMİNYUM HİDROKSİT Al(OH)3

Aluminyum hidroksit, dünyada en büyük hacimli alev yavaşlatıcısıdır. 200 oC’ye ısıtmayla Al(OH)3, % 66 Alumina ve % 34 suya bozunur.

 Bu geri dönüşümlü proses ATH’yi bir yangın geciktirici, yavaşlatıcı yapar.

Aluminyum kimyasallarının üretimi (aluminyum sülfat, poli aluminyum klorür, sodyum aluminat, zeolitler, aluminyum florür); cam üretiminde bir hammadde-sırlar ve karışımlar; katalizör üretiminde hammadde; alevlenme geciktirici; kauçuk ürünler ve halı arkaları gibi plastik benzeri ürünlerde duman bastıran doldurucu olarak kullanılmaktadır.

Kağıt, solvent, su dayanıklı boyalar, UV kurabl kaplamalar, mürekkepler ve yapıştırıcılarda yayıcı ve yapılandırıcı ajan, bir cila ve temizleme ajanı, kalıp yıkama ve ayırma ajanı, onyx ve katı yüzeyler gibi kalıp polimer ürünlerinin bir doldurucusu olarak kullanılır.

Ayrıca absorban, emülsifiye edici, iyon değiştirici, mordan (boyada pekiştirici), asit giderici ve filtre edici ortam olarak da kullanılmaktadır. Diğer kullanımları; seramiklerde, baskı mürekkeplerinde, deterjanlarda, ıslanmaz kumaşlarda, diş macunu veya tozunda ve antiperspirantlardadır.

 Alüminyum Klorür Hidroksit[12359-72-7], Al2(OH)5Cl·2H2O empirik formülüyle Polialüminyum Klorür’ün r oranı(OH/Al) 2,5 olan özel bir formudur.

 Amerikan FDA standartlarına göre Alüminyum Klorür Hidroksit %23-24 Al2O3 oranına sahip olmalı, yoğunluğu 1,33-1,35 g/cm3 arasında olmalı, düşük seviyede demir (maks.50 ppm), sülfat (maks.0.025 %), metal iyonları (Ca, Mg, Na maks.10 ppm) ve ağır metal (kurşun gibi maks.10 ppm) ihtiva etmelidir. Alüminyum Klorür Hidroksit’in karakteristik özelliği Al13 polimerlerinin, monomerler ve daha küçük polikatyonlarla denge halinde baskınlığıdır (%88). Yüksek yüklü Al+7 13’lerin karşıt Cl– iyonları tarafından sarılması itme kuvvetleri sayesinde ürünü stabil hale getirmekte böylece ürünün içinde alüminyum hidroksit çökelmesi engellenmektedir.

Bu sayede Alüminyum Klorür Hidroksit uygun depolama koşullarında uzun yıllar çökelek oluşturmadan ve yapısı bozulmadan saklanabilmektedir.

Ürünün Genel Özellikleri

·        Güçlü Flok yapısına sahiptir.

·        Hızlı Flok oluşumu sağlar.

·        Düşük hamsu sıcaklıklarında kolayca reaksiyona girer.

·        Çözelti hazırlamadan direkt dozlanır.

·        Diğer inorganik koagülantlara göre düşük kimyasal çamur oluşumu sağlar.

·        Yüksek KOI giderimi sağlar.

·        Yüksek ağır metal giderimi sağlar.

·        Yüksek bulanıklık giderimi sağlar.

·        Dozlandığı suda bakiye alüminyum (Al+3) bırakmaz.

·        Diğer koagülantlara göre düşük dozlarda kullanılır.

·        Çamur susuzlaştırmada kullanılır.

·        Deodorantlarda antiperspirant ajanı olarak kullanılır.

·        Ürünün Teknik Özellikleri

·        Görünüm: Berrak Sıvı

·        Aktif Madde: %23,5 Al2O3

·        Yoğunluk: 1,350 ± 0,2 g/cm3

·        pH (%5 Çöz): 3,5-5,5

·        Viskozite: 15 cps

Gümüş Nitrat ve Kullanım Alanları

Gümüş nitrat en önemli gümüş tuzudur. Renksiz ağır kristaller teşkil eder. Tıpta dağlamak maksadıyla kullanılır ve antibakteriyel özelliği vardır. Siğil tedavisinde çok iyidir. Ayrıca deriyi ve organik maddeleri karartmada tercih edilir. 

Görünümü : Beyaz – Gri Toz

Kimyasal Adı : Nitric acid silver(1+) salt

Kimyasal Formülü : AgNO3

Ambalaj Şekli : 25 Kg. Çuvallarda

Tanımı ve Kullanım Alanları :

Gümüş nitrat, gümüşü külçe veya gümüş folyo gibi gümüşü nitrik asit ile reaksiyona sokarak, gümüş nitrat, su ve azot oksitleri ile sonuçlanarak hazırlanabilir. Tepkime yan ürünleri, kullanılan nitrik asit konsantrasyonuna bağlıdır .

3 Ag + 4 HNO 3 (soğuk ve seyreltik) → 3 AgNO 3 + 2 H 2 O + YOK

Ag + 2 HNO 3 (sıcak ve yoğunlaştırılmış) → AgNO 3 + H 2 O + NO 2

Bu, reaksiyon sırasında evrimleşmiş toksik azot oksit (ler) nedeniyle bir duman kapağı altında yapılır.

Gümüş nitrat ile tipik bir reaksiyon, bir gümüş nitrat solüsyonunda bir bakırçubuğu askıya alıp birkaç saat bırakır. Gümüş nitrat bakırla tepkimeye girerek saçlı gümüş metal kristalleri ve mavi bir bakır nitrat çözeltisi oluşturur :

2 iyodinin 3 + Cu → Cu (NO 3 ) 2 + 2 Ag

Gümüş nitrat ısıtıldığında ayrışır:

2 iyodinin 3 2 Ag (k) + → (I) O 2 (g) + 2 NO 2 (g)

Çoğu metal nitrat, ilgili oksitlere termal olarak ayrışır , ancak gümüş oksit gümüş nitrattan daha düşük sıcaklıkta parçalanır, bu nedenle gümüş nitratın ayrışması, bunun yerine elemental gümüş verir.

Gümüş nitrat en önemli gümüş tuzudur. Renksiz ağır kristaller teşkil eder. Tıpta dağlamak maksadıyla kullanılır ve anti bakteriyel özelliği vardır. Siğil tedavisinde çok iyidir. Ayrıca deriyi ve organik maddeleri karartmada tercih edilir. Deriyi kararttığından cehennem taşı ismini almıştır. Suda ve alkolde kolayca çözündüğünden birçok gümüş bileşiklerinin elde edilmesinde ilkel madde olarak kullanılır. En çok kullanıldığı yerler, başta fotoğrafçılık olmak üzere mürekkepler, saç boyası yapımı ve gümüş kaplamacılığıdır. Bileşenleri gümüş ve nitrik asittir. Sentezi ise örnekteki formüle göre yapılır:

Ag + 2 HNO3 → AgNO3 + NO2 + H2O

Kullanım Alanları

  • Gümüş tuzu, fotografik materyaller, koruyucular ve katalizör hammaddesi olarak kullanılabilir ve ayrıca gümüş renginde boyama, ayna üretimi vb
  • . için kullanılabilir.
  • Analiz reaktifleri için kullanılabilir.
  • Film film, X-ışını fotoğraf filmi ve diğer fotografik emülsiyonlar ışığa duyarlı materyal üretimi için kullanılabilir.
  • Elektronik endüstrisi alanında iletken yapıştırıcılar, gaz temizleme maddeleri ve elektronik bileşenlerin gümüşlenmesi için kullanılabilir.
  • Ayna üretiminin gümüş malzemesi ve termal cam astar, gerilim paylaşımlı kat ve elektronik iş eldivenleri için de kullanılabilir.
  • Diğer zanaatkarların gümüş renginde de kullanılabilir.
  • Pil endüstrisi, gümüş-çinko pil üretiminde kullandı. İlaç alanında sterilizasyon, korozif reaktif olarak kullanılabilir.
  • Günlük kimyasal endüstrisi boyalı saç şampuanı imalatında kullandı. Aynı zamanda diğer gümüş katalizör üretimine de uygulanabilir.
  • Tiyosülfat gümüşleme, hidroklorik asit gümüşleme, imino amonyum di-sülfonat gümüşleme ve sülfosalisilik asit gümüşlenmesi gibi siyanür içermeyen gümüş kaplama için kullanılabilir.
  • Aynı zamanda gümüş iyonunun kaynağıdır. Gümüş nitratın içeriği, gümüş kaplama çözeltisinin iletkenliği, dağılma özelliği ve sedimantasyon hızı üzerinde belirli bir etkiye sahiptir.