Kolloidal Gümüş Suyu Nedir? Kullanım Alanları

Kolloidal Gümüş Suyu Nedir? Kullanım Alanları

Kolloidal Gümüş Suyu , Koloidler her hangi bir maddenin en küçük biyolojik formudur. O kadar küçüktürler ki, vücutta, kolaylıkla her türlü zarı geçerek sindirim sürecinden atlayıp, absorbe edilirler. Kolloidal gümüş, buhar damıtımlı su içinde bekletilmiş, 1930’ların ortalarına dek Amerika’da yaygın bir ilaç olarak kullanılmış, görünemeyecek kadar küçük gümüş parçacıklarıdır. 1920 ve 30 yılları arasında, enfeksiyonlarla savaşan oldukça pahalı bir antibiyotik tedavisi olarak kullanılmıştır.  Çok daha ucuz bir antibiyotik olan penisilin devreye girmesi, bir çok başka antibiyotiğin üretilmesine vesile olmuştur.

Kollodial Gümüş Çeşitleri

1) Elektro-Kolodial Gümüş: Bu ürünün ilk tipi, genellikle “elektro-kolodial gümüş” olarak adlandırılan klasik, orijinal türdür. Bu ürün, ya deiyonize su içinde, “elektro-ark” yöntemi, ya da, damıtılmış, saf su içinde, “alçak gerilim elektroliz” yöntemi ile üretilir. Genellikle 3-5 ppm (milyonda bir birim), bazen de 100 ppm gibi yüksek konsantrasyonlarda bulunmaktadır.

2) Hafif Gümüş Protein: İkinci tipin adı “hafif gümüş protein”dir. Bu ürün, gümüşün mikroskobik partiküllerini protein molekülüne kimyasal olarak bağlar. 20-40 ppm arasında bulunur.

3) Gümüş Tozu: Üçüncü tip, “gümüş tozu” olarak adlandırılır. Bu ürün kimyasal ya da elektro-kimyasal olarak, genellikle suda Çözünebilir formda üretilirler. Konsantrasyonları, 50-500 ppm arasında değişiklik gösterir.

4) Gümüş Pudrası: Dördüncüsü, bazen, “gümüş pudrası” olarak da adlandırıllır. Ruslar tarafından geliştirilmiş ve, eski fotoğraf flaş ampulü gibi; saf gümüş bir telin, hızla yüksek voltajlı elektrik boşalımıyla parçalanmasından imal edilir. Konsantrasyonları, 100-500 ppm arasındadır.

Böbreklerimize zarar veren 10 alışkanlığı maddeler halinde sıralayalım. Tabi ki bu zararlı alışkanlıklardan uzak durmamız halinde böbrek sağlığımızı koruyacak ve daha sağlıklı ve rahat çalışan bir böbrek sistemine sahip olacağız ki bunun önemi yadsınamaz.

Çünkü böbreklerimiz kanda bulunan zararlı maddeleri süzer, kandaki asit ve baz dengesini sağlar, su elektrolit düzeyini ayarlar ve zararlı maddeleri su ile seyrelterek boşaltılması görevini üstlenirler.

Böbrek ve dolaylı olarak idrar yolu hastalıkları; böbreklerin önemi yüzünden son derece ciddiye alınması gereken rahatsızlıklardır.

Yazar hakkında

profesör administrator

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.