Grafen, en kısa şekilde tanımlanmak istenirse karbon atom dizilimlerinin oluşturduğu grafit maddesinin iki boyutlu yani tek düzlemdeki halidir. Her bir karbon atomu, 3 farklı karbon atomu ile bağ yapar. Oluşan ağ şeklindeki moleküller de tek bir düzlemde yer alır. Yani üst üste atom yoktur ! Bütün atomlar yan yana dizilmiştir.
YAĞLAR
Grafenin çok katmanlı yapısı yağlarda, yağlamanın reolojik ve tribiolektrik özelliklerinin iyileşmesine ve kazanımına neden olmaktadır.
İLETKEN MÜREKKEPLER
Grafenin, yüksek elektrik iletkenliği bulunmaktadır ve bu sebeple, birden fazla su bazlı ve solvent bazlı mürekkep formülasyonuna grafen eklenerek iletken mürekkeplerin üretilmesini sağlamaktadır.
SOĞUTUCULAR
Grafen ile soğutucuların birleşmesiyle nanofluidler oluşmaktadır. Bu sayede yüksek ısı transfer performansına sahip ürünler üretilebilmektedir.
TERMOPLASTİK POLİMER
Grafen masterbatch , endüstriyel uygulamalarda kullanılmak üzere grafen içerikli termoplastik katkıdır. (sertlik, çizilme direnci, çekme mukavemeti vb.) gösterir.).
REÇİNE KÖPÜKLER
Grafen takviyeli reçine köpükleri, izolasyon ve yapısal uygulamalara uygun olarak geliştirilmiş termal ve mekanik özellikler sergiler.
REÇİNE MATRİSLERİ
Grafenin, reçine matrislerine dahil edilmesi, Otomotiv, Havacılık ve inşaat endüstrilerinde birden fazla uygulama ile geliştirilmiş mekanik özellikler, termal ve elektrik iletkenlikleri, düşük ağırlıklar sergileyen yapısal sert kompozitlerle sonuçlanır.
LASTİK AYAKKABI
Grafen ilavesi ile kauçuklar daha kararlı, darbe dirençleri ve triboelektrik özellikler gösterir.
SU GEÇİRMEZ KAPLAMALAR
Grafenin yüksek hidrofobikliği, mükemmel antikorozyon, antifungal ve kendi kendini temizleyen özelliklere sahip su geçirmez kaplamalar üretmeye yol açar.
BOYALAR, LEKELER VE ASTARLAR
Boyalar, lekeler ve astarlara grafen dispersiyonları, daha iyi dayanıklılık ve elektromanyetik girişim (EMI) koruyucu özelliklere sahip kaplamaların hazırlanmasına izin verir.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
Yazar hakkında