Antimikrobiyal Teknoloji nasıl çalışır

Antimikrobiyal Teknoloji nasıl çalışır

Antimikrobiyal Teknoloji nasıl çalışır

Üretim süreci sırasında eklenen antimikrobiyal katkılarımız, bulaşıcı her mikrop üzerinde kimyasal ya da mekanik anlamda olumsuz etkide bulunarak ölmelerine yol açar.

Tam olarak bu nasıl oluyor?

 

Nanokar® antimikrobiyal teknoloji ile korunan ürünler, yüzeyde bulaşmaya neden olan bakterilere olumsuz etkide bulunurlar:

Protein hasarı: Proteinler canlıların biyolojik sistemleri için önemlidir. Bu bileşenlerdeki herhangi bir hasar, enerji üretimi gibi önemli işlevlerde yetersizliklere yol açar.

Hücre zarı hasarı: Mikrop membranının bozulması ile yapısal bütünlük zayıflatılır, bu durum önemli besin maddelerinin sızmasına ve yıkıcı yapısal hatalara yol açabilir.

Oksidatif hasar: Antimikrobiyal maddeler reaktif oksijen türlerinin seviyelerinin artmasına neden olabilir, bu nedenle mikropların iç sistemleri hasar görür.

DNA interferans: Bakterinin genetik materyalı bozulmuştur, sonunda genetik materyalının kopyalanması bloke edilerek bakterilerin çoğalması durdurulur.

Etkileyici değil mi? Uygulamadan bağımsız olarak, malzeme türünüz ne olursa olsun Nanokar ® antimikrobiyal teknoloji, mikrobiyal yerleşmelere karşı sürekli yüzey koruması sağlayan çözümler sunar. İşlenebilir malzemeler hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

 

Her Türlü Nanokar ® Antimikrobiyal Katkıları

Nanokar ® Antimikrobiyal Katkılarda sahip olduğumuz zengin çeşitler, olası her uygulamaya yönelik bir çözümümüzün olduğunu göstermektedir. Herbir katkının nasıl kullanılması gerektiğini çok iyi bilerek kombine ettiğimiz için, teknolojimizin koruma amaçlı kullanıldığı tüm malzeme ve ürünlerde en yüksek seviyede antimikrobiyal performans elde etmekteyiz.

Nanokar ® Antimikrobiyal Katkıların mevcut zengin çeşitleri sayesinde ürününüze en uygun katkıyı size sağlayacağımızdan emin olabilirsiniz. Plastikler, polimerler, boyalar, kaplamalar, tekstiller, kumaşlar, seramikler, kağıt, karton ve daha pek çok malzeme türleri için etkili çözümlerimiz mevcuttur. Daha fazla bilgi almak için bizimle bugün iletişime geçin.

Gümüş Antimikrobiyal Katkılar

Gümüş form 1 ve 2 – Bu kompozit gümüş bileşenleri, çok geniş yelpazedeki mikroplara karşı ürünlere mükemmel antimikrobiyal etki sağlar. Yüksek etki ve sağlam fiziksel özellikleri sayesinde bu form; boyalar, kaplamalar, tekstiller, polimerler ve diğer malzeme türleri dahil olmak üzere çok geniş yelpazedeki malzeme ve uygulamalarda kullanmak için uygundur.

Çinko Antimikrobiyal Katkılar

Tanınmış bir antibakteriyel ve antifungal olarak çinko pritiyon, kepeğe karşı etkili şampuanlarda kullanılması ile bilinmektedir. Çinko pritiyon daha şiddetli küf ve mantar riski beklenen malzeme ve uygulamalarda ve ayrıca mükemmel antibakteriyel koruma sağlamak amacıyla kullanılabilir.

Bakır Antimikrobiyal Katkılar

Sağladığı antibakteriyel özellikler nedeniyle bakır tuzları, Eski Mısırlılardan beri birçok alt substrat olarak kullanılmaktadır. Sıklıkla dezenfektan ürünlerde kullanılan bakır tuzları, koruyucu ve hijyenik uygulamalarda antimikrobiyal koruma amacıyla, boyalar, kaplamalar ve polimerler gibi substratlarda kullanmaya çok elverişlidir.

Organik Antimikrobiyal Katkılar

Organik çeşitlerimiz şunlardır:

Fenolik Biyositler

Maliyet bakımından hesaplı bu biyositler, çok sayıdaki profesyonel ve endüstriyel uygulamalarda koruyucu madde olarak, substratları mikrobiyal bulaşma etkilerinden korumak amacıyla kullanılabilir.

Dörtlü Amonyum Bileşikleri (QAC veya QUAT)

Bu antimikrobiyal maddeler yapıları ve kullanım yerleri bakımından çok çeşitlidir. Nanokar’un dörtlü amonyum bileşikleri dezenfektan formülasyonları ve antimikrobiyal yüzey uygulamalarında kullanmak için idealdir.

Fungusitler (Tiabendazol)

Birçok yüzey, küf ve mantarlar nedeniyle renk bozulması, lekelenme ve malzeme hasarlarına maruz kalır. Fungusit çeşitlerimiz, uzun süre dayanacak bir koruma sağlamak için birçok ürün ve malzemeye ekonomik şekilde entegre edilebilir.

Yazar hakkında

profesör administrator

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.